WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Bij CBM vinden we het belangrijk dat onze leden een goed binnenklimaat hebben. Een goed binnenklimaat draagt namelijk direct bij aan een gezondere werkomgeving en zo aan een duurzame meubelsector. Via CBM kunnen bedrijven zich aansluiten om hun binnenklimaat te laten monitoren. Momenteel is dit voor CBM-leden kosteloos.

Inmiddels hebben we nu al honderden sensoren bij onze leden geplaatst, door heel Nederland, die continu 24/7 waardes meten. Met deze miljoenen meetpunten hebben we indicatoren in kaart kunnen brengen van gemiddelde (branche)waarden.

Wil je meer informatie hierover? Lees hier* meer over een gezond binnenklimaat of neem direct contact op met Airteq voor een starterspakket, zie ook dit artikel op de website van Airteq. Airteq is gespecialiseerd in het monitoren van het binnenklimaat en het meten van diverse waarden. Zo kun jij je bedrijf eenvoudig meten aan de waarden bij je collega-bedrijven. Indien deze waarden hoger zijn dan het branchegemiddelde kan Airteq dit analyseren en adviezen geven voor verbetering en besparing.

*  In de folder staan nog bedragen genoemd, maar momenteel is deelname gratis.

Onderstaande getallen zijn de real-time gemiddelden van de deelnemende CBM-leden

Meten is weten
Voor CBM leden is het een mooie benchmark, om individuele prestaties van een bedrijf goed te vergelijken. Hiermee geven we een mogelijk advies over het verbeteringspotentieel, want alles begint bij inzicht en het stellen van doelen. Hieronder zie je een voorbeeld van een rapportage waarmee je je eigen bedrijf kunt vergelijken met de branche.

Onderzoek binnen de meubel- en interieurbouw toonde aan dat de belangrijkste paramaters om te monitoren zijn: VOC ‘s (vluchtig organische stoffen komen vrij bij uit lijmen en lakken), temperatuur (zegt iets over het energieverbruik en stookwaarden en gebouwgeboden verliezen), luchtvochtigheid (voor verspreiden van virussen en kwaliteit van hout) en fijnstof (PM2.5 geeft een indicatie over goede afzuiging en schoonhouden van de werkplaats bij de machinale).

Wil je weten hoe jouw bedrijf ervoor staat? Ben je op zoek naar inzicht om je werkplaats gezonder te maken, of wil je net dat stukje extra doen voor je werknemers?