WORD LID BEL ONS MAIL ONS

De wet verplicht een groot aantal bedrijven om energiebesparingsmaatregelen te nemen. Dat geldt dus ook voor veel CBM-leden. Uitvoering van de wet kan veel tijd, moeite en geld kosten. CBM helpt betrokken leden om zo eenvoudig mogelijk en financieel gunstig aan de wet te voldoen.  

Daartoe is een praktisch hulpmiddel ontwikkeld: DEB, Duurzaam Energie Besparen. Deze digitale bespaarassistent is de enige tool in Nederland waarmee je direct ziet hoeveel geld je kunt besparen op de energierekening van je onderneming. Zo helpt DEB elke MKB-ondernemer met het nakomen van de wettelijke verplichtingen vanuit de Wet milieubeheer (de energiebesparingsverplichting geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruiken), én is het tegelijkertijd goed voor je portemonnee.

Het programma is een initiatief van MKB Nederland en opgezet in nauwe samenwerking met brancheverenigingen. Koninklijke CBM is één van de aangesloten verenigingen, kijk als CBM-lid op www.deb.nl/cbm voor de extra mogelijkheden. (Je kunt ook gebruik maken van DEB wanneer je geen lid bent van een branchevereniging.)

Hoe werkt het?
DEB laat je heel makkelijk zien met welke maatregelen je de onderneming kunt verduurzamen en hoeveel geld je daarmee kunt besparen. DEB presenteert een overzicht van alle (verplichte) maatregelen om energie te besparen. Uitgesplitst per bedrijfstak. Met per branche een top-10 van maatregelen die jouw bedrijf de grootste besparing opleveren.

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid staan niet stil. DEB dus ook niet. Daarom zie je in jouw account (op desktop, tablet of mobiel) altijd de meest recente maatregelen met het bijbehorende besparingspotentieel.

Ga voor meer informatie naar www.deb.nl/cbm.