WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Infrarood verwarming is een efficiënte en betaalbare verwarmingsbron. Energiezuinig en onderhoudsvrij, precies zoals de zon

De zon verwarmt de aarde, waardoor een aangename temperatuur ontstaat. Deze verwarming ontstaat pas als de zonnestralen worden opgevangen door de aarde. De zonnestralen verwarmen dus niet de lucht, maar de aarde. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur.

Dit principe kun je ook toepassen met Infrarood of IR-verwarming. Met name bij grote (hoge) ruimtes, zoals de werkplaats, is de normale convectieverwarming zoals we die kennen helemaal niet zo efficiënt. Tevens heb je de mogelijkheid om zones te gaan aanstralen en niet de gehele ruimte. Dus daar waar je warmtecomfort nodig hebt, en bovendien ook nog regelbaar.

 

Hoe werkt het?
De warmtestraling van de IR-panelen ligt rond de 10.000 nanometer, het meest prettige deelgebied. En bovendien volledig veilig, want ten opzichte van UV licht zit onze warmtestraling helemaal aan de andere kant van het lichtspectrum. De panelen wekken de infraroodwarmte op door een semiconductor laag, die is aangebracht op een plaat van veiligheidsglas. Door deze laag exact de juiste samenstelling en dikte te geven, zorgt het voor de perfecte warmtestraling.

Kortom, een comfortabele, betaalbare en duurzame manier van verwarmen. Jouw investering is snel terugverdiend. Heb je interesse in een demonstratie? Of wil je meer weten over de pilot experimenten die we uitvoeren bij een aantal werkplaatsen? Neem dan contact op met CBM via vandeursen@cbm.nl.

MEER INFORMATIE

 

Alle voordelen op een rij 

  • Gemakkelijke installatie: de panelen hebben enkel een aansluiting op elektriciteit nodig
  • Slimme bediening: per zone in te stellen met een slimme bediening, ook op afstand
  • Duurzaam: een oplossing die volledig elektrisch is en ideaal i.c.m. zonnepanelen
  • Aardgasvrij: een toekomstbestendige oplossing, klaar voor het aardgasloze tijdperk
  • Gezond: een gezond binnenklimaat met minder luchtcirculatie en ronddwarrelend stof
  • Kostenbesparing: bespaar op de energierekening door efficiënte en onderhoudsvrije verwarming, snelle terugverdientijd door relatief lage investering
  • Comfortabel: directe en behaaglijke warmte, haal de zon in je werkplaats