WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Infrarood verwarming is een efficiënte en betaalbare verwarmingsbron. Energiezuinig en onderhoudsvrij, dus gezien de huidige energiecrisis het perfecte moment om te gaan besparen.

De zon verwarmt de aarde, waardoor een aangename temperatuur ontstaat. Deze verwarming ontstaat pas als de zonnestralen worden opgevangen door de aarde. De zonnestralen verwarmen dus niet de lucht, maar de aarde. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur.

Dit principe kun je ook toepassen met Infrarood of IR-verwarming. Met name bij grote (hoge) ruimtes, zoals de werkplaats, is de normale convectieverwarming zoals we die kennen helemaal niet zo efficiënt. Ook heb je met IR-verwarming de mogelijkheid om zones te verwarmen in plaats van de hele ruimte. Dus daar waar je warmtecomfort nodig hebt, en bovendien ook nog regelbaar.

Hoe werkt het?
De warmtestraling van de IR-panelen ligt rond de 10.000 nanometer, het meest prettige deelgebied. En bovendien volledig veilig, want ten opzichte van UV licht zit onze warmtestraling helemaal aan de andere kant van het lichtspectrum. De panelen wekken de infraroodwarmte op door een semiconductorlaag, die is aangebracht op een gepoedercoate, stalen plaat. Door deze laag exact de juiste samenstelling en dikte te geven, zorgt het voor de perfecte warmtestraling.

Kortom, een comfortabele, betaalbare en duurzame manier van verwarmen. Deze oplossing gaat mooi samen met de wettelijke informatieplicht, waarbij ingrepen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar direct moeten worden toegepast.
Ook kun je voor deze investering subsidie krijgen door gebruik te maken van de EIA- of MIA/Vamil-regeling. Hiermee kan je ook nog een netto belastingvoordeel ontvangen oplopend tot 12% van de investering. Kijk voor meer informatie over deze regelingen op rvo.nl.

Zuiniger & gezonder
De module geeft comfort daar waar je het nodig hebt; bij je stationaire machines en bij je werkbank. Je hebt beter zicht op je werk, minder circulatie van houtstof door minder luchtbeweging (straling i.p.v. convectie) en de straling is beter voor je lichaam.

Door gebruik te maken van infraroodstraling boven werkplekken bespaar je ruim 25% op je gasverbruik in je bedrijfshal. Door lokaal comfort van warmte en licht kan de haltemperatuur (CV) met twee tot vier graden omlaag en heb je minder lichtsterkte nodig vanaf het plafond. Maak gebruik van het aanbod voor CBM-leden: vanaf* € 699,- per module.

MEER INFORMATIE

Pillen /HeatFun
Pillen Products heeft jaren ervaring op het gebied van infrarood en verlichting. Met deze kennis zijn het HeatFun Comfortpanel en X-Line ontwikkeld.
Er zijn, exclusief voor CBM-leden, twee pakketten samengesteld vanaf €699,-(excl. BTW)*: het ‘Comfortpanel’ met 1 verlichtingspaneel en 1 IR-paneel (700W) en de ‘X-Line X2’ met 2 verlichtingspanelen en 1 IR-paneel (700W). Inclusief ophanging met handleiding.
*Neem contact op voor de actuele prijzen.

Voor een goed geïsoleerde plek is ca. 70 Watt per m2 meter nodig. Alles wat direct wordt aangestraald wordt snel warm en geeft de straling door aan de rest van de ruimte.
Bij een slecht geïsoleerde plek moet je denken aan 120 Watt per m2.


Heatfun| Comfortpanel Basic


HeatFun | X-Line X2

 

Aanvraag IR-verwarmingspanelen

Naam(Vereist)
Ik heb interesse in:(Vereist)