WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubelfabrikanten, interieurbouwers en toeleveranciers verbruiken overdag veel energie door o.a.houtbewerkingsmachines en verwarming van de werkplaatsen. Deze omstandigheden lenen zich perfect om zelf zonnestroom op te wekken en te gebruiken voor je maakproces. Een duurzame uitstraling naar je klanten en het scheelt in de portemonnee.

Overstappen op een zoninstallatie vergt expertise en een aardige investering. Het maken van de juiste keuze is dus belangrijk. Het begint altijd met de businesscase voor jouw situatie. De overheid heeft hiervoor een subsidie genaamd Stimulering Duurzame Energie (SDE+) om bedrijven met een verbruik van meer 100.000 kWh te stimuleren te investeren in hernieuwbare energie. Zonder SDE+ is het eigenlijk niet raadzaam te investeren.

CBM helpt leden bij de SDE+-aanvraag. Voor slechts € 300,- excl. BTW verzorgen wij de aanvraag en dienen hem op tijd in bij RVO Nederland. In maart 2019 hebben wij al 55 SDE-aanvragen ingediend voor in totaal meer dan 55.000 zonnepanelen. In het najaar van 2019 komt er een tweede SDE ronde aan en kunnen CBM leden zich alsnog bij ons melden. De beschikking van een SDE is essentieel voor een gezonde business case.

CBM heeft een samenwerking met EXASUN, die als enige Nederlandse producent de zonnepanelen maakt met de hoogste recycleerbaarheid en lange levensduur in Nederland. Hoogwaardige “back-contact-on-glass’-panelen ontwikkeld in samenwerking met ECN (TNO). Als CBM-lid geniet je van extra inkoopvoordelen en ondersteuning als je EXASUN-panelen koopt via CBM.

Ook werken we aan een Energy Service Company (ESCO) waar we in 2020 ook daadwerkelijk de zonnestroom gaan leveren “door onze leden – voor onze leden”. Met dit vehicle nemen we ook de financiering van de zoninstallatie volledig over. Maar de voorwaarde is in eerste instantie een beschikking van de SDE subsidie op je koop- of huurpand!