WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Subsidie Stimulering Duurzame Energie (SDE++)
De overheid heeft een subsidie genaamd Stimulering Duurzame Energie (SDE++) om bedrijven met een verbruik van meer 100.000 kWh te stimuleren te investeren in hernieuwbare energie. Zonder deze subsidie is het eigenlijk niet raadzaam te investeren. CBM helpt leden bij de aanvraag.

lees meer

Energy Service Company (CBM-ESCo)
Zonnepanelen aanschaffen via CBM. Door een collectieve aanpak kunnen wij zorgen dat je de juiste installatie op jouw bedrijfsdak krijgt. In eerste instantie begint het met een SDE++ aanvraag. Via ons kun je op een slimme manier jouw dak veilig stellen voor een SDE-subsidie.

lees meer

Zonnepanelen en verzekering
In 2019 en 2020 is er veel onrust geweest over de verzekerbaarheid van je bedrijf bij aanleg en gebruik van een PV-installatie. Vanuit verzekeraars zijn er duidelijke eisen gesteld over draagconstructies, het soort dakisolatie en over de manier van aanleg en onderhoud van de installatie.

lees meer

Next Level: zelfdragende & lichtgewicht PV-installatie
Koninklijke CBM is in 2019 gestart om een oplossing te vinden voor de onvoldoende draagcapaciteit van industriedaken voor PV-installaties. Met een sterk consortium is gewerkt aan een principe van een ‘dak-op-dak’ benadering, dat zich heeft vertaald naar een zelfdragend PV-systeem.

lees meer

Start in het najaar
In het najaar van 2021 hopen we een aantal demonstratieprojecten te kunnen opleveren. Bekijk hieronder alvast het dak-op-dak principe en installatiemogelijkheden van het Next Level concept.