WORD LID BEL ONS MAIL ONS

INVESTEER  IN ZONNESTROOM VIA HET COLLECTIEF VAN CBM

Meubelfabrikanten, interieurbouwers en toeleveranciers verbruiken overdag veel energie door o.a.houtbewerkingsmachines en verwarming van de werkplaatsen. Alle reden om zelf zonnestroom op te wekken en te gebruiken voor je maakproces.
Overstappen op een zoninstallatie vergt expertise en een aardige investering. Het maken van de juiste keuze is dus belangrijk. Het begint altijd met de businesscase voor jouw situatie.

Subsidie Stimulering Duurzame Energie (SDE+)
De overheid heeft hiervoor een subsidie genaamd Stimulering Duurzame Energie (SDE+) om bedrijven met een verbruik van meer 100.000 kWh te stimuleren te investeren in hernieuwbare energie. Zonder SDE+ is het eigenlijk niet raadzaam te investeren.

CBM helpt leden bij de SDE+-aanvraag. Voor slechts € 300,- excl. BTW verzorgen wij de aanvraag en dienen hem op tijd in bij RVO Nederland. In maart 2019 hebben wij al 55 SDE-aanvragen ingediend voor in totaal meer dan 55.000 zonnepanelen. Leden kunnen zich melden voor de najaarsronde van de SDE++ regeling die op 29 september van start zal gaan. De beschikking van een SDE is essentieel voor een gezonde business case.

AANVRAGEN SDE

CBM heeft een samenwerking met EXASUN, die als enige Nederlandse producent de zonnepanelen maakt met de hoogste recyclebaarheid en lange levensduur in Nederland. Hoogwaardige ‘back-contact-on-glass’-panelen zijn ontwikkeld in samenwerking met ECN (TNO). Als CBM-lid geniet je van extra inkoopvoordelen en ondersteuning als je EXASUN-panelen koopt via CBM. Kijk hier voor de achtergrond van Exasun technologie.

Energy Service Company (CBM-ESCo)
Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk CBM-leden zoninstallaties op hun dak krijgen die een maximaal rendement opleveren. Het instrument dat we daarbij gebruiken is de CBM-ESCo. Door het opzetten van deze organisatie kunnen we alle leden als collectief helpen met de realisatie van hun zonnepanelen. En gedurende de levensduur van het systeem, al snel meer dan 15 jaar, zorgen we voor zo veel mogelijk opbrengst voor het systeem én voor de ondernemers.

Hoe doen we dat?
Het ondersteunen van onze leden hebben we in drie mogelijkheden verdeeld. Hiermee kan ieder een eigen keuze maken in de gewenste hulp.

  • Zon: onze partners installeren een volledig werkende installatie die het beste past bij de eigen situatie en mogelijkheden. Hierbij ligt de focus op hoge kwaliteit systemen waarvan zeker is dat ze de hele levensduur goed zullen presteren. Natuurlijk wordt via collectieve aanschaf daarnaast een zeer gunstige prijs en voorwaarden bedongen.
  • Optimaal: een stroom overschot (> 50%) wordt terug geleverd aan de CBM-ESCo, voor een hoger tarief dan bij eigen energieleverancier. Daarnaast wordt gedurende de looptijd alle monitoring, beheer, subsidies en administratie verzorgt.
  • Totaal: CBM-ESCo financiert het systeem 100%. Dit is handig voor leden die zelf geen vermogen beschikbaar hebben of voor locaties waar veel meer dakvlak beschikbaar is dan nodig voor de onderneming zelf. De duurzame energie die hier geproduceerd wordt kan weer door andere CBM-leden gebruikt worden.

investeer in zonnestroom

HET ENERGIEPRESTATIECONTRACT (EPC)

Wil jij duurzaam 2021 in met zonnepanelen van CBM? Neem dan nu contact op met Dirk van Deursen via vandeursen@cbm.nl of via 023 515 8832.

Bekijk in onderstaande video waarom Udo van Bekkum van Van Assem Interieurbouw gaat voor verduurzaming: