WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk CBM-leden zoninstallaties op hun dak krijgen die een maximaal rendement opleveren. Het instrument dat we daarbij gebruiken is de CBM-ESCo. Door het opzetten van deze organisatie kunnen we alle leden als collectief helpen met de realisatie van hun zonnepanelen. En gedurende de levensduur van het systeem, al snel meer dan 15 jaar, zorgen we voor zo veel mogelijk opbrengst voor het systeem én voor de ondernemers.

Hoe doen we dat?
Het ondersteunen van onze leden hebben we in drie mogelijkheden verdeeld. Hiermee kan ieder een eigen keuze maken in de gewenste hulp.

  • Zon: onze partners installeren een volledig werkende installatie die het beste past bij de eigen situatie en mogelijkheden. Hierbij ligt de focus op hoge kwaliteit systemen waarvan zeker is dat ze de hele levensduur goed zullen presteren. Natuurlijk wordt via collectieve aanschaf daarnaast een zeer gunstige prijs en voorwaarden bedongen.
  • Optimaal: een stroom overschot (> 50%) wordt terug geleverd aan de CBM-ESCo, voor een hoger tarief dan bij eigen energieleverancier. Daarnaast wordt gedurende de looptijd alle monitoring, beheer, subsidies en administratie verzorgt.
  • Totaal: CBM-ESCo financiert het systeem 100%. Dit is handig voor leden die zelf geen vermogen beschikbaar hebben of voor locaties waar veel meer dakvlak beschikbaar is dan nodig voor de onderneming zelf. De duurzame energie die hier geproduceerd wordt kan weer door andere CBM-leden gebruikt worden.

investeer in zonnestroom

HET ENERGIEPRESTATIECONTRACT (EPC)

Samenwerking
CBM werkt samen met Lens Energy. Lens ontwikkelt, realiseert en beheert sinds 2012 zonnedaken door heel Nederland. Dit doen ze met een langetermijnvisie zodat klanten gedurende de gehele levensduur zorgeloos profiteren van de voordelen van hun zonnesysteem. Met een professionele aanpak en oprechte klantgerichtheid helpt Lens de CBM-leden te verduurzamen en tegelijkertijd een mooi rendement te behalen. Lees hier meer over Lens Energy.

Daarnaast heeft CBM een samenwerking met EXASUN, die als enige Nederlandse producent de zonnepanelen maakt met de hoogste recyclebaarheid en lange levensduur in Nederland. Hoogwaardige ‘back-contact-on-glass’-panelen zijn ontwikkeld in samenwerking met ECN (TNO). Als CBM-lid geniet je van extra inkoopvoordelen en ondersteuning als je EXASUN-panelen koopt via CBM. Kijk hier voor de achtergrond van Exasun technologie.

Wil jij duurzaam 2021 in met zonnepanelen van CBM? Neem dan nu contact op met Dirk van Deursen via vandeursen@cbm.nl of via 023 515 88 00.

Bekijk in onderstaande video waarom Udo van Bekkum van Van Assem Interieurbouw gaat voor verduurzaming: